Út mentén szült egy nő, majd további 160 kilométert sétált

Egy Indiában gyalogosan utazó, állapotos asszony megszakította útját, hogy szüljön, majd további 160 kilométert sétált újszülött gyermekével. A nő a férjével és négy másik gyermekével Maharashtrai Nashik városából tartott a szomszédos Madhya Pradesh állam Satna városába, gyalog. A két hely között, az út szélén a nő egy kislánynak adott életet – írja a CNN.

Különösen a szegénységben élő nők és gyerekek helyezte nehéz Indiában - illusztrációForrás: eveliendm/Pixabay

Néhány nappal később Kavita Kanesh, a Madhya Pradeshi ellenőrzőpont egyik tisztviselője megállította. "Alig másfél-két órát pihent a szülés után. A családnak nem volt pénze, se szállítóeszköze, és senki sem vette fel őket" – mondta Kanesh a CNN-nek. A tiszt szerint a baba május 5-én született, négy nappal azelőtt, hogy megérkeztek az ellenőrző pontra.

Kanesh úgy tudja, a család elhagyta Nasikot, mert nem volt hol lakniuk, és a koronavírus-járvány miatti lezárások okán semmiféle pénzkereseti lehetőség nem adódott számukra. Kanesh elmondta a CNN-nek, hogy gondoskodott arról, hogy a nőt karanténba vigyék és orvosi kezelést kapjon.

Munkások ezrei kísérelik meg elhagyni az indiai városokat és visszatérni falvaikba azóta, hogy az ország koronavírus-korlátozásai hatályba léptek. A tömegközlekedés széles körű korlátozásai miatt rengetegen kénytelenek gyalog útnak indulni.

A John Hopkins Egyetem összegyűjtött adatai szerint Indiában eddig több mint 78 000 koronavírus-esetet és 2551 halálesetet regisztráltak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek