Szórakoztató társasjáték készült a burgenlandi magyarokról

„Őrvidéki értékláda" címmel családi társasjátékot jelentetett meg a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. A játék segítségével kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek az Őrvidék történelmével, a burgenlandi magyarok szellemi és kulturális örökségével - írja az ORF.

Az egész családnak jó szórakozás lehet az új társasjáték - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: David Prado Perucha

A játék ötletgazdája, Seper Mariann két évig gyűjtögette a játék anyagát. A pedagógus azt mondta, érettségiző fiatalokat készített fel a burgenlandi népcsoportok témájából, eközben támadt az ötlete, hogy az őrvidéki magyarságról szóló ismereteket újszerű, játékos formában is át lehetne adni a következő generációknak.

A dobozban található 40 színes kártya egyik oldala a burgenlandi magyarok népzenéjével, hagyományaival, szokásaival, egyesületeivel, a népcsoporttal és a magyarok lakta településekkel kapcsolatos információkat tartalmazza, a hátoldalon pedig a hozzájuk tartozó kérdések találhatók. 

A játékosok feladata minél több ismeret, érdekesség megjegyzése a kártyákról, és a helyes válaszokkal minél több kártya összegyűjtése. Eközben pedig szinte észrevétlenül megismerik az Őrvidék magyar oldalát.  

A társast a BMK-tól lehet megvásárolni, akik kérésre ki is postázzák. Az Őrvidéki értékláda 11 éves kortól ajánlott két vagy több játékos számára.

A társasjáték egyébként nem az első szórakoztató ismeretterjesztője a Burgenlandi Magyar Kultúregyesületnek. 2016-ban a burgenlandi magyarokról „Őrvidék értékei" címmel brosúra és utazó kiállítás is készült, amely a négy burgenlandi magyarlakta település, Alsóőr, Felsőőr, Felsőpulya és Őrisziget kulturális és építészeti jellegzetességeit ismerteti. A gyűjtemény az elmúlt években többek között Budapesten és Pécsett is bemutatkozott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek