Hallgassa meg a burgenlandiak otthonmaradásra buzdító, vidám énekét!

  A Burgenlandi Népdalegyesület elnökségi tagjai úgy döntöttek, videóra vesznek egy osztrák népdalt, amelyben otthonmaradásra és jókedvre buzdítják az embereket.

  A jövőben még több vidám dallal készülnek - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

   A „Gehts Buam, gemma hoam" című Hianz tájszólásban megírt közkedvelt dalt, ami arról szól, hogy menjenek haza az emberek a kocsmából, átköltötték „Gehts Buam, bleibts dahoam"-ra, aminek az az üzenete, hogy ne menjenek sehová, maradjanak otthon.

  Az egyesület tagjai egyenként otthonukban énekelték el és rögzítették az éneket, majd összevágták az egyéni előadásokat egy egésszé – így került fel a Youtube csatornájukra:

   A Burgenlandi Népdalegyesület ezzel a mókás dallal is szeretné ápolni a hagyományokat és a kultúrát a világjárvány idején is. Most ilyen módon igyekeznek dalolásra bírni az otthon maradt fiatalokat és időseket. A jövőben további osztrák népdalokat szeretnének közzé tenni és még az is előfordulhat, hogy magyar szerzemény is születik – tudtuk meg az ORF híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!