Ez a legnépszerűbb háziállat Németországban

  A statisztikák szerint a német háztartások 45 százalékában tartanak valamilyen háziállatot. A macska a legnépszerűbb háziállat Németországban, a második a helyen a kutyák, a harmadikon pedig a kisállatok állnak. Tavaly az ott élő emberek eurómilliárdokat költöttek házi kedvenceikre.

  A statisztika szerint a németek kedvenc háziállata a macska - illusztrációForrás: Bairyna/Pixabay

  A macskák száma tavaly 14,7 millió volt, a kutyáké 10,1 millió, a különféle kisállatoké pedig 5,2 millió. Összességében tavaly mintegy 34 millió házi kedvencet tartottak Németországban, ebben a számban a kisemlősök, a díszmadarak, halak és egyéb, terráriumban tartott állatok is benne vannak. A nem kevés házi kedvenc sok pénzébe is került a németországi állattartóknak

  Tavaly 5,1 milliárd eurót, azaz majdnem 1800 milliárd forintot költöttek állataikra.

  A szerdán közzétett 2019-es adatok szerint egy évvel korábban, 2018-ban 4,9 milliárd euróért vásároltak ennivalót és felszereléseket Németországban a házi kedvenceknek. Az adatok összegzéséből kiderül, hogy a legtöbb pénzt, majdnem 1,6 milliárd eurót macskaeledelre adták ki tavaly Németországban, de majdnem ugyanennyit költöttek kutyatápra is – írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!