Málta kulturális örökségei házhoz jönnek

Ha meglátogatjuk a Heritage Malta oldalt, a szükséges eltávolodás ellenére olyan érzésünk lehet, mintha ott lennénk a szigetország legszebb kiállításain és turistalátványosságainál. Az oldal segítségével ma már mintegy 36 múzeumot és történelmi, illetve kulturális látványosságot járhatunk be virtuális séta keretében a főszigeten és Gozo szigetén is.

A Nagymester palotájaForrás: Aaron Briffa / 2013

A honlapot nemrég alakították át pont arra a célra, hogy személyre szabott élményeket kínálhasson az otthon ragadt embereknek. Az exkluzív virtuális kiállításokon keresztül az archeológiai feltárásokon át, a Heritage Malta és a Google Arts & Culture, együttműködve napról-napra egyre több projektet valósít meg.

A Museums & Sites aloldalon például virtuális túrákon vehetünk részt, infókat és fotókat gyűjthetünk, bepillanthatunk a Nagymester Palotájába Vallettában és Mosta katakombáiba is alámerülhetünk.

A virtuális séták mellett számos hasznos információt is elolvashatunk az ott kiállított tárgyakról, a helyszínekhez fűződő eseményekről, legendákról. Az így elérhető ismeretanyag nagyon hasznos kiegészítője a máltai digitális oktatásnak, de nem titkolt célja, hogy az elmaradt utazások élményét is pótolja, és fenntartsa az érdeklődést Málta iránt – olvasható a Heritage Malta oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek