Hatalmas ünnepséget rendeztek a szép kort betöltő elefántnak

Vasárnap hatalmas ünnepséggel köszöntötték a Lucky nevű elefántot születésnapján, az amerikai San Antonió-i Állatkertben. Az ázsiai elefánt vasárnap töltötte be 60. évét, és így több mint egy évtizeddel meghaladta faja átlagos élettartamát. Az állatkert a Facebookon élőben közvetítette, ahogy ehető díszekkel és születésnapi plakátokkal köszöntötték, valamint zöldségekből és gyümölcsökből készült finomságokkal kényeztették az idős elefántot.

A San Antonio állatkert bejárataForrás: Billy Hathorn/Wikimedia Commons

"Lucky 60 éves korának nagy jelentősége van" – mondta Candace Gutierrez, az intézmény egyik állatgondozó szakembere Lucky születésnapi ünnepségén. "Ez elismerése annak a törődésnek, amelyet az állatok a munkatársainktól kapnak. Vadon ezek az elefántok nem élnek ilyen sokáig, mert fogaik elhasználódnak, látásuk gyengül, bár a hallásuk és a bőrük még továbbra is érzékeny marad" – magyarázta, miközben hozzátette: a vadon élő ázsiai elefántok többsége átlagosan 48 évet él, az állatkertben lévő elefántok pedig azért élnek hosszabb ideig, mert különleges ételeket kapnak, napi lábmunkát végeztetnek velük, és folyamatosan vizsgálják őket.

Lucky 1962 óta tartózkodik a San Antonio Állatkertben. Gondozói szerint ő az állatkert egyik legédesebb és legnyugodtabb elefántja.

Luckyt a rajongói vasárnap élő közvetítésben láthatták, ráadásul két elefánt barátja, Nichole és Karen társaságában, ahogy elfogyasztják a születésnapi ételeket. Nézzék csak!

Tim Morrow, az állatkert elnöke e-mailben elárulta, hogy havonta 3500 dollárba kerül egyetlen ázsiai elefánt etetése. Az állatkert, amely a koronavírus-járvány miatti bezárása óta komoly anyagi forrásoktól esett el, az ünnepséget arra is felhasználta, hogy adományokat gyűjtsön. "Az ország legtöbb állatkertjével ellentétben a San Antonio Állatkert teljes mértékben a jegyértékesítésből, a látogatók helyben történő vásárlásaiból, támogatásokból és adományokból tartja fent magát. Látogatók hiányában az állatkert szinte a teljes jövedelmét elvesztette" – mondta Morrow.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek