A Harry Potter-rajongók most kedvencükkel együtt vehetnek részt egy szédítő utazáson

A los angelesi Universal Studios Hollywood online hozzáférhetővé tette azt a nagy sikerű hollywoodi tematikus parkot, ahova a Harry Potter rajongók már évek óta sorba állnak. Most a kanapén ülve pillanthatnak be a varázslótanonc iskolájának helyszíneire, majd egy szédületes vágtával a film jelentei között találhatják magukat.

Ezúttal is varázslatos utazásra hívják a rajongókatForrás: AnjelikaGr/Shutterstock

A videó onnan indul, amikor a rajongók belépnek a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskola előterébe. Bent aztán a virtuális vendégek beszélgethetnek festményekkel, és magát Dumbledoret is láthatják akcióban. Ezután a látogatók végig sétálhatnak a filmből ismert helyszíneken, mielőtt ők is bepattannának egy járműbe, hogy csatlakozzanak Harryhez és egy varázslatos utazást tegyenek az iskola területén.

Az utazás során barátokkal és ellenségekkel egyaránt találkoznak, beleértve sárkányokat és Halálfalókat is. És az utazásnak nem kell véget érnie, akinek kedve tartja az mehet még egy kört, sőt amennyit csak szeretne és sorba sem kell állnia érte. És ha ez a virtuális túra felkeltette a kíváncsiságunakt, akkor kezdhetjük is tervezni a későbbi utazásainkat – írja a Travel and Leisure.

British Library is készült egy nagy meglepetéssel: nagyszabású varázsló kiállítást hozott létre az első köny megjelenésének 20. évfordulója alkalmából, és ezen most a Harry Potter rajongók is részt vehetnek. Egy online tárlatra engedik be az érdeklődőket, ami a British Library több száz éves kincseinek segítségével kalauzolja el a látogatókat könyvsorozat világába.

Izgalmas kellékek a filmből - a fotó illusztrációForrás: tookapic/Pixabay

Boszorkánysághoz kapcsolódó tárgyakat éppúgy láthatnak itt, mint alkímiáról és asztronómiáról szóló régi köteteket, illusztrációkat. Az online tárlaton megnézheik egyebek között J.K. Rowling korai rajzait és vázlatait (például a Roxfortról), de elolvashatják a Harry Potter és a bölcsek köve szinopszisát is. Ha elmerülnének egy kicsit a történet és a mágia világában akkor ide kattintva mindent átélhetnek – olvasható a Wizarding World weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek