Ennyibe kerül idén bejutni a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkba

Minden évben rengeteg turista kíváncsi Horvátország felkapott nevezetességére, a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkra. Hogy korlátozzák a turistaáradatot, idén nyáron ismét szabályozzák a bejutást.

A világ legdrágább parkjai között lesz ez a látványosságForrás: Shutterstock / Készítette: Melinda Nagy

A helyieknek már tavaly is egy új szabállyal igyekeztek kordában tartani a turistaáradatot, bevezették, hogy csak előzetes regisztrációval lehessen bejutni a park területére. Úgy tűnik, ez az intézkedés nem volt elég, ezért most a belépőjegyek megdrágításával próbálják tovább csökkenteni a látogatók számát.

A nyári időszakban a felnőtt belépő árát 40 euróra, azaz 300 kunára emelik, míg a gyerekjegy 16 euró, azaz 180 kuna lesz. Az árak emelése azt eredményezi, hogy ez lesz a legdrágább nemzeti park a világon.

Amennyiben egy egész család tervez kiruccanni idén a Plitvicei-tavakhoz, a belépőjegyre, parkolási díjra és a helyi étel-ital fogyasztásra mintegy ezer kunát, azaz 134 eurót kell szánni a szerb 021.rs  cikke szerint.

A nyári hónapokban naponta akár 15-16 ezer belépőjegy is elkel a parkban, még szezonon kívül mintegy 12 ezer látogató érkezik naponta. Ezt a számot próbálják megtartani, vagy csökkenteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek