A legkisebbeket is várják a jósfavői barlangtúrán

Létezik egy elvarázsolt, föld alatti Meseország. Ha kíváncsi, hogyan keletkeztek a barlangok, milyen – sokszor emberi szem számára láthatatlan – élőlények laknak itt, akkor tartson családjával e mesés barlangtúrán március 14-én szombaton, ahol Baradla manó bemutatja a birodalmát. Együtt kifürkészhetik a mélység titkait, zenét hallgatva csodálhatják meg a szebbnél szebb cseppköveket.

A barlangrendszer Minerva sisakja nevű cseppkőképződményeForrás: Borzsák Péter/eredeti feltöltő Reszegi Attila/Wikipedia

A Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb képviselője a 25 km összhosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer. A több bejárattal nyíló Baradla nemcsak a térségnek, de hazánknak is legkiemelkedőbb – legrégebben kutatott, legismertebb, képződményekben leggazdagabb helye. A barlang ősidők óta természetes bejárata egy több mint 50 méter magas sziklafal tövében nyílik.

A program előzetes bejelentkezéshez (március 12. munkaidő végéig) kötött. A jósvafői Baradla-barlang túra hossza: 1 km, időben pedig 1 óra. Részvételi díj: 1300 Ft/fő (felnőtt, kedvezményes), 300 Ft/fő óvodás (3-6 éves korig). 3 év alatt a részvétel díjmentes. További információkat a Magyar Nemzeti Parkok weboldalán olvashat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek