Egyedül utazó nőknek ezeket a helyeket ajánlják idén

A Cseh Köztársaság fővárosa, Prága a nőknek legmegfelelőbb úti cél, ha egyedül kelnek útra, míg  Moszkva a legkevésbé ajánlott desztináció - derül ki Taxi2Airport 2020-ra vonatkozó elemzéséből, mely közel 500 000 Instagram-hozzászólás és több mint 16 000 egyedül utazó nő véleménye alapján készült el. A felmérés apropóját az adta, hogy egyre több nő dönt úgy, hogy egyedül kel útra – írja a Travel Daily News.

Forrás: RossHelen/Shutterstock

2020-ban a leginkább nőknek ajánlott úti célok a következők:

1. Prága, Cseh Köztársaság

2. Sanghaj, Kína

3. New York, USA

4. Bécs, Ausztria

5. Hong Kong, Kína

6. Delhi, India

7. Róma, Olaszország

8. Dublin, Írország

9. London, Egyesült Királyság

10. Isztambul, Törökország

Prága nem véletlenül végzett az első helyen: a hostelek 87 százalékában csak női hálószoba található. Az összesítésekben Sanghaj a listán második helyet ért el: itt a szállodák 89 százaléka kizárólag nőknek kínál szállást, akiknek 82,3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál.

Ha csak a közbiztonságot vesszük figyelembe, akkor Egyiptomban, pontosabban Kairóban a második legjobb a közbiztonság megítélése: a nők 82,6 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztonságban érzi magát, amikor éjszaka egyedül sétál, viszont a hosteleknek csak 34 százaléka kínál egyágyas szobát.

Moszkvában a legalacsonyabb a nőket fogadó helyek száma: a hosteleknek csupán 24 százalékában kínálnak kizárólag nőknek szállást, és a női, egyéni utazók alacsony száma is jelzi: nem szívesen látogatják a várost.

A dél-afrikai Johannesburgban a második legalacsonyabb az összpontszám: a nők mindössze 26,9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztonságban érzi magát a városban éjjel, egyedül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek