Cuki, terápiás állatok nyugtatják meg a repülés miatt stresszes utasokat

Ha áthalad a San Francisco nemzetközi repülőtéren, akkor belefuthat a Wag-brigádba: a 22 szőrös és imádnivaló kutyából, plusz egy barátságos, LiLou nevű malacból álló csapatba, akik mind azon dolgoznak, hogy az utazók összes aggodalmát elhessegessék. Az állatok körbejárnak a reptéren, és mindenki hangulatát feldobják – olvasható a Bored Panda cikkében.

Fontos, hogy a kiválasztott négylábúak szeressék a gyerekeket – a fotó illusztrációForrás: kisistvan77/Pixabay

LiLou malac nemrég csatlakozott a csapathoz, akinek érkezéséről korábbi cikkünkben beszámoltunk. Ő sok trükköt tud: integet a csülkével és saját játékzongoráján is játszik.

Lilou igazi egyéniség, egész nap képes bolondozniForrás: San Francisco International Airporthttps://www.flysfo.com

A Wag Brigade program 2013 decemberében indult, és megfigyelték, hogy minden kutyának megvan a maga egyedi módja a stresszes utasok felvidítására. A tudományos kutatások azt bizonyítják, hogy a háziállatok boldogabbá és egészségesebbé tesznek minket. Bebizonyosodott, hogy a kutyák növelik a boldogságért felelős oxitocin hormonszintet, és csökkentik a stresszt és szorongást okozó kortizol szintjét.

A Wag-brigád összes állatát szolgálatuk közben emberek kísérik. Ezeknek a kutyáknak minimum 6 hónap sikeres terápiás tapasztalattal kell rendelkezniük, mielőtt a repülőtérre mennének a Wag-brigád felvételi meghallgatására. Különösen fontos, hogy az állatok jól kijöjjenek a gyermekekkel. Nyugodt, barátságos kifogástalan modorú és nagyon engedelmes állatokat keresnek ebbe a kiváló csapatba.

Az állatok olyanok, mint a repülőtéri hírességek. Többségük San Franciscóban él a gazdájukkal, és néhányan közülük még további önkéntes munkát is „vállalnak" helyi kórházakban, szeretetotthonokban, iskolákban, különböző programokban.

Jennifer Kazarian, a program menedzsere szerint az utasok reakciója nagyon pozitív, az emberek amint meglátják az állatokat, abbahagyják a kütyük nyomkodását, odamannek hozzájuk, és mindenkinek mosolyog ül ki az arcára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek