Európa legmodernebb állatmenhelye öt éve működik a szomszédunkban

A bécsi TierQuarTier, Európa legmodernebb állatvédelmi kompetenciaközpontja idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. Az osztrák főváros állatmenhelye az elmúlt öt évben több mint 8.600 kutyát, macskát és más elkóborolt és magára hagyott házikedvencet fogadott be és talált nekik új, szerető otthont – tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóanyagából. 

A TierQuarTier születésnapi tortája, Annemarie Hurban, Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok és Thomas BendaForrás: © PID / Votava

 A 2015-ben épült állatmenhely az elmúlt években több ezer kisállat kényelmes és korszerű elhelyezését biztosította. A telep 9.700 négyzetméteres területén több tágas kennel és ketrec került kialakításra. Az épület fűtését a szomszédos szeméttelepen keletkező hulladékhővel biztosítják. Nyáron ugyanebben a rendszerben talajvizet keringetnek, hogy így hűtsék az épületet és az állatok szállásait.

A menhelyen  gazdátlan, elkóborolt kutyákat és macskákat, aranyhörcsögöket, tengerimalacokat, törpenyuszikat sőt még egereket is befogadnak. Szakemberek foglalkoznak az ide került állatokkal, így azok szükség esetén a legjobb orvosi ellátásban részesülnek.

A befogadás során egy leírás is készül róluk, ahol feljegyzik az állat korát, nemét, fajtáját és színét. A leendő gazdik így a honlapon keresztül is tájékozódhatnak az örökbefogadásra váró állatokról, sőt még képeket is nézhetnek róluk. Az örökbefogadást egy erre kijelölt csapat intézi, akik a személyes konzultáció során felmérik és összekötik a megmentett kisállatokat az új gazdikkal.

Egy elveszett pekingi palotakutya, aki itt már jó kezekben van, mielőtt újra gazdára lelForrás: © TierQuarTier Wien

A TierQuarTier nem csak állatokat fogad be, hanem tanfolyamokat is szervez. Havonta egyszer például el lehet végezni a gazdiképző tanfolyamot, amely minden bécsi kutyatartó számára kötelező.

Ötödik születésnapjuk alkalmából március 21-én szombaton az érdeklődök egy túra keretein belül megismerkedhetnek az ebrendészeti teleppel és lakóival.

Az állatok szerelmesei így bepillanthatnak a színfalak mögé, és mindent megtudhatnak a TierQuartTier Wien feladatairól. További információkat az állatmenhely weboldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek