Huszáros hétvége a Skanzenben

Huszáros hétvégével várják az érdeklődőket a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a március 14-én és 15-én 9.00 és 17.00 óra között. Petőfi Sándor népmesei hőse, János vitéz alakja elevenedik meg a Skanzenben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén – derült ki a Skanzen Press hírleveléből. 

Forrás: Skanzen Press

A látogatók visszavágtázhatnak János vitéz mesevilágába, ahol megismerhetik a huszárok mindennapjait, megkóstolhatják Kukorica Jancsi kedvenc ételét. A gyerekek készíthetnek vesszőparipát és huszárcsákót, ólomkatonákkal terepasztalon játszhatják újra a szabadságharc csatáit és kézbe vehetnek eredeti huszárszablyákat is.

Skanzen, huszárokForrás: Skanzen Press

A lányok haját nemzeti színű pántlikával fonják, de készítenek huszárbajuszt, nemzeti színű karkötőt és dobot is. Vándormuzsikus járja a portákat, lesz verbuválás huszártiszttel és kovácsmesterség bemutató is. János vitéz játékudvarral, tárgykereső játékokkal, kézműves portákkal várja a Skanzen az érdeklődőket. A rendezvényen az állandó kiállítás épületei, berendezései a nyitva tartási idő alatt látogathatók.

FRISSEBB: Március 11-én, szerda délután kaptuk a hírt, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel, a kormány által meghozott rendelkezések értelmében a hétvégére tervezett rendezvény elmarad, és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum határozatlan időre zárva tart.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek