Liliomfival kezdődik a Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Szigligeti Ede Liliomfijának újragondolt változatával kezdődik a március 1-től április 7-ig tartó Szentendrei Tavaszi Fesztivál. A több mint 3 évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozatot idén is a műfaji sokszínűség jellemzi, színházi előadásokkal, koncertekkel, és néptáncgálával várják a közönséget.

Jakub Halun/wikipedia

Több éves hagyomány, hogy a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a tehetséges szentendrei fiatal előadóművészekre, így idén a Saxy4U szaxofonkvartett tagjai lettek a fesztivál arcai - olvasható a Szentendreitavaszifesztival.hu oldalon.

Emellett különleges színházi produkciókkal is találkozhat majd a közönség: Szigligeti Ede újratöltött örökzöldje, a Liliomfi a máról szól mai nyelven, műfaja szerint pedig társadalmi vígjáték kis zenével. A Celldömölkről érkező fiatal társulat előadását a K2 színház alapítói, Fábián Péter és Benkó Bence rendezte. Ugyancsak sikerekkel a háta mögött érkezik Szentendrére a KV Társulat és a Trafó közös produkciója, az Euripidész műve alapján született kortárs Médeia, valamint a Rózsavölgyi Szalon Táncórák című darabja.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál tizenhat koncerttel várja a közönséget, kínálatában szerepel dzsessz, rock, orgonamuzsika, fúvós- és ütőskoncert, nótaműsor, kamarazenekari koncert, kórushangverseny, de nép- és filmzene is.

Hallható lesz mások mellett a Borbély Műhely, Lovasi András, az Európa Kiadó, a közönség találkozhat citera dzsesszklubbal és görög táncházzal, de lesz népzenei műhely és moldvai táncház is. A Nagymarosi Ütősök koncertjén pedig világslágerek csendülnek fel ütőhangszerek tolmácsolásában.

A hagyományos virágvasárnapi hangversenyen a Musica Beata Kórus és az Új Szentendrei Kamarazenekar hallható, a Vujicsics Tihamér Zeneiskola művésztanárai és növendékei pedig Tavaszi fuvallat címmel adnak nagyszabású fúvóskoncertet, népzene tanszaka pedig Tavaszköszöntő koncerttel jelentkezik. A környező nemzetek folklórhagyományai iránt érdeklődőket nemzetközi néptáncgála is várja.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek