Ezeket a fémhulladékokból készült szobrokat megérintheti, felpattanhat rájuk

Az Amazing Metal Art Gallery csapata egy teljesen egyedülálló és extrém szoborparkot hozott létre, ahol ismert filmkarakterek elevenednek meg. A budapesti galéria tavaly nyitotta meg kapuit, és jelenleg közel 30 életnagyságú szobrot tudhat a magáénak.

A fémhulladékból készült művészi alkotások több mint két méter magasakForrás: Amazing Metal Art Gallery

A tulajdonosok az újrahasznosítás jegyében álmodták meg a szoborparkot, hogy a kiállítással különleges élményt nyújtsanak az embereknek – tudtuk meg az Amazing Metal Art Gallery sajtóközleményéből. A több mint 2 méter magas szobrok elképesztően élethűek és interaktívak, ugyanis az állandó tárlaton meg lehet érinteni őket és van, amire fel is lehet ülni.

Közel harminc, látványos szobor között fotózkodhatnakForrás: Bulcsu OsiPhotography/Bulcsu Osi/Amazing Metal Art Gallery

Egy éves előkészület és kéttucat fémszobrász keze munkáját dicsérik a különleges fémszobrok, amelyek kb. 3-4 hónap alatt készültek el.

Mindezt egy thaiföldi művész álmodta meg, aki kezdetben hobbiból készítette az alkotásokat és ma már óriási az érdeklődés a munkája iránt. Ban Hun Lek többezer fémhulladékból alkotta újra kedvenc filmjeink híres karaktereit.

A  művészi alkotások interaktívakForrás: Amazing Metal Art Gallery

"Elsősorban az érdekes művészeti irány fogott meg. Fémhulladékból, a megszólalásig hasonló Megatron-t és Alien-t tud készíteni a művész. Tényleg csodálatos. Egy ilyen szobor mellett állni egészen csodálatos érzés, nem beszélve arról, hogy ezek kisebb mását bárki megvásárolhatja a galériában és lehet otthon akár egy saját Alienre is." – mondta Koltai Balázs, résztulajdonos.

A szobrok egyenként kb. 3-4 hónap alatt készültek elForrás: Amazing Metal Art Gallery

A galériában megtalálható a popkultúra népszerű karakterei mellett néhány igazán érdekes és híres festmény vagy szobor újraalkotott mása is. A tulajdonosok a jövőben szeretnének új filmes karaktereket elhozni Budapestre! Belépőjegy árak: hétköznap: 2490 Ft/fő, hétközi családi jegy: 2190 Ft/fő, hétvégén és ünnepnapokon: 2990 Ft/fő, családi jegy hétvégén és ünnepnapon: 2490 Ft/fő. További információkat az Amazing Metal Art Gallery weboldalán  és Facebook oldalán olvashatnak. 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek