Virginia Woolf egy mondatából készült köztéri szobor Londonban

  Virginia Woolf Jacob szobája című regényének szavai inspirálták azt a londoni, köztéri installációt, amely a Millennium Bridge-től a Barbicanig vezet. Az egyes szavakat formázó szobrok ezt a mondatot adják ki: What are you going to meet if you turn this corner? (Mivel fogsz találkozni, ha befordulsz ezen a sarkon?) és 2019. december 18-tól láthatók a Farringdon-tól a Moorgate-ig elterülő Culture Mile negyedben - adja hírül a Londonist.

  Forrás: culturemile.london/visit

  A szavak, melyek Karsten Huneck és Bernd Truempler vagyis a KHBT művészeti társulás alkotásai, egyszerre szolgálnak útjelzőként és látványosságként, mely informálja az arra járókat a művészeti negyedről. A betűtípust a könyv legelső, 1922-es kiadása inspirálta, ez pedig közvetlen kapcsolatot teremt az alkotás és az adott időszak között.

  A szobrok a következő útvonalon találhatók:
  What – Peter's Hill
  Are – Carter Lane
  You – St Paul's Churchyard
  Going – Paternoster Row
  To - Paternoster Row
  Meet – Canon Alley
  If – St Paul's Plinth
  You – St Martin's Le Grand
  Turn - Rotunda
  This - Rotunda
  Corner – Aldersgate St
  ? – Aldersgate St

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek