Még állatszoborból is több van Budapesten

  Budapesten körülbelül 1200 darab szobor van, ebből 35 ábrázol nőket. Pontosabban 35 ábrázol konkrét, nevesített személyeket, míg a többi csak amolyan dekorációs célt szolgáló tárgyként van jelen.

  A Hosszúlépés. Járunk? csapata döntött úgy, hogy kezdeményezésével változtat ezen, és azt szeretnék elérni, hogy több női szobor legyen a magyar fővárosban, hiszen, mint a sajtóközleményükben is írják, ennél még állatszoborból is több van Budapesten.

  Dr. Polcz Alaine, pszichológus, írónő, a tanatológia egyik első hazai kutatójaForrás: Hosszúlépés. Járunk?/Facebook

  Első körben szavazni lehet, hogy kik azok, akiknek szobrot kéne állítani, a listát többek között D. Tóth Kriszta, Mautner Zsófia, Nyáry Krisztián és Mácsai Pál ajánlásai alapján rakták össze. Az online szavazásra itt van lehetőség, az alábbi kategóriák jelöltjeiből lehet választani:

  ● Politikusok, aktivisták, hősnők: Bédy-Schwimmer Róza, Szenes Hanna
  ● Írók, költők: Nemes Nagy Ágnes, Dr. Polcz Alaine
  ● Tudósok: Telkes Mária, Torma Zsófia
  ● Festők: Ország Lili, Amrita Sérgil
  ● Üzletasszonyok: Goldberger Friderika, Ramseyer Eszter

  Hetente egy-egy kategória győzteséről lehet dönteni, a szavazás végén Budapest születésnapján, 2019. november 17-én jelentik be az eredményeket.

  Az ajánlóban látható kép forrása: Hosszúlépés. Járunk?

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!