Aludt már elefántban? Mostmár ezt is megteheti

 

 

Lucy, az elefánt valójában egy hat emeletes épület, amely a 19. század óta áll New Jerseyben. A hatalmas szerkezet 1881-ben épült és a Margate nevet kapta. Volt már vendéglő, magánlakás, és a Nemzeti Park történelmi nevezetességeinek nyilvántartásában is szerepel - adja hírül a Travel and Leisure.

Forrás: Jack Boucher/commons.wikimedia.org

Bár ikonikus mérföldkőnek számított az államban, Lucyt 1969-ben szinte teljesen lebontották, ám szerencsére a helyiek közbeléptek és megmentették a szerkezetet. 1974-re Lucyt újból megnyitották a nagyközönségnek, 2000-re pedig felújították.

A matuzsálem most az Airbnb jóvoltából megnyitja kapuit a látogatók előtt március 17-19-ig, amikor is néhány szerencsés turista itt éjszakázhat.

A tartózkodás éjszakánként 138 dollárba kerül, Lucy 138. születésnapja alkalmából, a házigazda pedig Richard Helfant lesz, aki több mint 50 évvel ezelőtt még tinédzserként önkénteskedett az építmény megmentésének munkálataiban, és ezúttal az ikonikus épület történetéről mesél majd. Szállást foglalni március 5-től lehet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek