Mesebeli lények és növények - kertészkedés gyerekeknek

A Füvészkert élmény és ismeretdús sétára hívja a 3-10 éves gyerekeket és az őket kísérő szülőket  gazdag és látványos gyűjteményei közé. A tapasztalatalapú, játékos tanulás által a gyerekek észrevétlenül sajátítanak el komplex ismereteket a növényekről, környezetükről, érdeklődési is tudásszintjükhöz igazodva. A program keretében különböző tematikájú foglalkozásokat tartanak, az elkészült alkotásokat (általában beültetett növényeket) a gyerekek hazaviszik, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt, tudást - derül ki a rendezvény honlapjáról.

Óriás tündérrózsa a füvészkertben - illusztrációForrás: Koszecz Sándor/pixabay.com

A következő foglalkozás témáját a mesék varázslatos tulajdonságokkal felruházott növényei adják, melyek közül sok nem létezik a valóságban. Bár az állatvilág hasonló egyedei (mint például a sárkányok és unikornisok) nagyobb ismeretségnek örvendenek, a növényvilág képviselői a bűvös történetekben is jelen vannak.

A foglalkozást a Füvészkert kastélyában tartják, innen indul a séta az üvegházakba. A foglalkozások 10-kor és 11.15-kor kezdődnek, és egy órán át tartanak. Bővebb információk a rendezvény Facebook-oldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek