Elhalasztják az éves I Bike Budapest felvonulást

A legfrissebb hírek és a Magyar Kerékpárosklub közleménye szerint az április 25-re tervezett I Bike Budapest felvonulást a koronavírus terjedése elleni védekezés miatt elhalasztják. A Kerékpárosklub április elején dönt, hogy új időpontban idén vagy csak jövőre tartják-e meg a biciklibarát fejlesztésekért tartott felvonulást. Addig is a Kerékpárosklub mindenkit arra bíztat, hogy a tömegközlekedés helyett válassza a biciklit, akár dolgozni, akár iskolába, vagy barátokhoz és bevásárolni indulunk.

Forrás: Bódis Krisztián/Magyar Kerékpárosklub

A rendezvény a máskor telített belvárost pár órára vidám bringaúttá alakítja, célja, hogy felgyorsuljanak a biciklibarát fejlesztések. Az I bike Budapesten egy napra fiataloktól idősekig mindenki biciklire tud ülni, de a Kerékpárosklub azt szeretné elérni, hogy hétfőn is kerékpárra üljenek, akik ma még csak hétvégén indulnak el bringával.

A Kerékpárosklub azóta részletes javaslatcsomagot dolgozott ki ennek érdekében, melyben többek között a külváros-belváros kapcsolatok, a hidak és rakpartok járhatóságának fejlesztése, a lakóövezetek forgalomcsillapítása és a kerékpárparkolók építése szerepel, emellett konkrét útvonalak fejlesztésére is javaslatokat tettek.

A felvonulás április 25-én 15:00-kor indul a Kodály Köröndről. A város különböző pontjairól érkező budapestiek az Andrássy út, Lánchíd, Alagút, pesti alsó rakpart, az Erzsébet és Árpád híd érintésével a Margitszigetre tekernek. A kisgyerekes családokat rövidített útvonalon és ügyességi programokkal várják 15:30-tól a margitszigeti szökőkútnál.

A felvonulás a margitszigeti Nagyréten ér véget, ahol piknik, dj-k, bringás fotózás, teherbicikli-tesztelés, közösségi szerelőműhely, bringás jótékonysági és klímabarát szervezetek is várják a résztvevőket, ami a hagyományos bringaemeléssel ér véget.

Az I bike Budapestet a hazánkkal 100 éves diplomáciai viszonyt ápoló, a biciklis fejlődést több mint 10 éve segítő Holland Nagykövetség vezetője, René van Hell nyitja meg. A részletes program megtalálható a Facebook-eseményben.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek