Az ország leghosszabb terepasztala készül Szolnokon

Az ünnepi hétvégén, március 13. és 15. között háromnapos családi élménnyel várják az érdeklődőket a 9. Szolnoki Országos Vasútmodell Kiállításon. A kiállítók idén is megépítik a varázslatos miniatűr tájakat, hidakat, alagutakat, épületeket, növényeket, állatokat, embereket és az összesen 400 méter hosszú sínpályát. Magyarország leghosszabb terepasztala két épületben, több mint 3000 m2-en kápráztatja el nem csak a legkisebbeket, hanem a felnőtteket is, akik újra gyermekké válhatnak és átélhetik a játék, a nosztalgia örömét.

A  felnőttek nosztalgiázhatnak, míg a gyerekekre rengeteg újdonság vár a kiállításon - A fotó illusztrációForrás: gaborer/Pixabay

Itt megcsodálható lesz a közel- és régmúlt vasúti közlekedése a nagy műgonddal elkészített terepasztalokon. Három napon át pöfögnek a múlt század mozdonyai és száguldanak a legmodernebb szerelvények. Magyarország legnagyobb H0 terepasztala mellett több, különböző méretarányban (LGB-től az N-es méretig) épült vasúti pálya tartogat meglepetéseket. 

Újdonságokkal is készülnek a szervezők: felfedezhetik az RC modellkamionokat, nehézgépeket, amik valósághűen működnek, szállítanak, építenek. A megújult mini vasútvonalak mellett a vadonatúj zebegényi állomást bemutató terepasztalt is megcsodálhatják. Csak itt láthatják a téli olasz várost, a teljesen átépített Lego pályaudvart.

Részt vehetnek helyszíni online interaktív játékokon is. Sőt, ha eddig csak ámultak az origamikészítők fantasztikus kézügyességén, most ki is próbálhatják. Jegyárak: családi: 3.800 Ft, felnőtt: 1.300, gyermek, diák, nyugdíjas: 900 Ft. További információk a szervező, Aba-Novák Agóra weboldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek