Mi fán terem a borsó? Ideje megtudni!

Óvodásoknak, kisiskolásoknak tartanak foglalkozásokat egy fővárosi kertben, a tanítási céllal, 2019-ben megnyitott zuglói Capsul Farmon, hogy a gyerekek jobban megismerhessék a növényeket és az ott élő állatokat. 

A fotó illusztrációForrás: A3pfamily/Shutterstock

A foglalkozásokon olyan kérdéseket járnak majd körbe, mint a "mi fán terem a borsó, és az eper? Vajon a rovarok is megszállhatnak hotelben? A fürjekkel is lehet barátkozni? Miért ne dobjuk az almacsutkát a kukába? Mire jó a kerítés azon kívül, hogy ne a szomszéd kertjébe menjünk be véletlenül? Hogyan öntözzük a paradicsomot úgy, hogy sok víz maradjon a többi növényünknek is?

De az egyórás zuglói workshopok alatt azt is megtanulhatják a gyerekek, hogyan kell a hagymát bedugni a földbe, vagy hogy milyen rengeteg sokféle mag létezik a világon, amiből mind-mind másféle növény nő ki.

A Palánta Palkó foglalkozás legközelebbi időpontja március 27., péntek, 16:00–17:00 óra. A program elsősorban 5-8 éves korosztálynak ideális. A foglalkozásokat Bőhm Judit (gyakorló kertész, klinikai szakpszichológus) tartja. A workshop ára alkalmanként 3000 Ft/ fő. További információt az esemény Facebook oldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek