Magyar balladákról mesélő divatbemutató várja a látogatókat Bécsben

  Ha még nincs programja március 6-ára, akkor remek kiruccanásnak ígérkezik a Bécsben szervezett divatbemutató és táncház. A szervezők kicsiknek és nagyoknak is kikapcsolódást ígérnek.

  Gyerekek és felnőttek is táncra perdülhetnek - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: MobileSaint

  Az osztrák főváros Collegium Hungaricum épületében délután 5 órakor gyermektáncházzal kezdődik a mulatozás. A kicsik magyar dallamokra rophatják a csárdást, de magyar népdalokat is énekelhetnek. A lurkókat profi táncosok tanítják meg az alap tánclépésekre.

  19:30-kor kezdődik az Aurora FolkGlamour divatbemutatója, amelynek során Németh Hajnal Aurora ruha- és ékszerkölteményei valamint az azokat bemutató táncosok produkciói keltik életre egy-egy magyar ballada mozzanatát. 

  A résztvevők olyan szerzeményekből láthatnak jeleneteket, mint a „Görög Ilona", a „Kádár Kata" vagy éppen a „Mátyás Király és az okos leány". A rövid performanszokat zenei aláfestés, szöveges narráció és élő ének egészíti ki.

  A bemutató után dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, a népi balladák elismert szakértője beszélget Németh Hajnal Aurorával a magyar balladák világáról, motívumkincséről valamint ezek megnyilvánulásáról az Aurora FolkGlamour alkotásaiban.

  Ezt követően ismét a mulatáson lesz a hangsúly, késő estig tartó táncházzal zárul majd a magyar rendezvény – tudtuk meg a Napraforgók – Bécsi Magyar Néptánc és Népzene Egyesület sajtóleveléből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!