Állatbemutató és látványetetés is lesz az Állatkertben a különleges napon

Március 3-án, kedden lesz a vadvilág nap a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ezt a világnapot az ENSZ Közgyűlésének 2013-as döntése alapján tartják meg a földkerekség szinte minden országában, hogy felhívják az emberek figyelmét az élővilág védelmére - derül ki az Állatkert közleményéből.

Orrszarvú az ÁllatkertbenForrás: Ivanhoe/wikipedia.org

A Budapesti Állatkertben a vadon napja alkalmából állatbemutatók és látványetetések, filmvetítések, kreatív alkotóműhely, állomáspontos játék, a Varázshegyben pedig a biológiai sokféleség védelmével kapcsolatos programok várják a nagyközönséget, elsősorban az iskolai csoportokat.

Többek között a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmének szabályozásáról, az orrszarvúak és a vadlovak védelméről, a Bükk vadvilágáról, az állatkerti vadállatmentésről, a felelős állattartásról és az év emlősének számító vidráról is sok érdekességet lehet majd megtudni.

A programok mellett az Állatkert különleges kedvezményt is kínál a vadvilág nap alkalmából. Ezen a napon ugyanis az állat- vagy növénymaszkban, illetve állatot vagy növényt ábrázoló plüssel érkező 18 éven aluli diákok jelképes áron, 200 forintos belépőjeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt. Az állatkerti vadon nap részletes programja az intézmény hivatalos honlapján olvasható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek