Remek mókának ígérkezik a Fuss, Forest!

Nem akármilyen terepfutóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark április 5-én, vasárnap. A Fuss, Forest! elnevezésű verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig 6 táv közül választhatnak az indulók. Aki benevez a versenyre, aznap ingyenesen látogathatja a Vadasparkot. A bevételt a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők – tudtuk meg a Budakeszi Vadaspark sajtóközleményéből.

A Vadaspark környéke csodálatos helyszín a terepfutáshozForrás: Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark környékén található erdők és turistautak a Budai-hegység legszebb részei közé tartoznak. Ezen a területen, illetve a Vadaspark közvetlen közelében alakították ki a szervezők a verseny távjait. Remek mókának ígérkezik a Fuss, Forest!, mert a családok, a gyerekek, a közepes távokat kedvelő futók és a tapasztalt félmaraton-teljesítők egyaránt felfedezhetik benne a kihívást: a közösségi élményt, a szabadban sportolás semmihez sem hasonlítható hangulatát és a tavaszi budai hegyek szépségét. Így valamennyi induló garantáltan siker- és sportélménnyel lehet gazdagabb a verseny után. És még valamivel: azzal a tudattal, hogy jótékony célt támogat.

Szilveszter, a Budakeszi Vadaspark hím vadmacskájaForrás: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark ugyanis a bevétel felhasználásával a magyarországi vadmacska populáció védelméhez, a vadmacskák elterjedésének, életmódjának tanulmányozásához, a Vadasparkban született egyedek visszavadításához járul hozzá.

A Fuss, Forest! jótékonysági futáson 6 távon lehet indulni: Süni futam óvodásoknak (350 m), Mosómaci futam alsósoknak (350 m), Farkasfalka futam családoknak (350 m), Tűzróka futam (4 km, 100 m szintemelkedés), Vadmacska futam (8,8 km, 250 m szintemelkedés), és Hiúz félmaraton (20,86 km, 492 szintemelkedés). A Fuss, Forest! jótékonysági futás versenykiírása, a kedvezményes online nevezés – amire március 30-áig van lehetőség –, illetve valamennyi információ a verseny honlapján érhető el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek