Egy kanadai könyvesboltban cicák is laknak, a vásárlók legnagyobb örömére

Vannak olyan boltok, ahol nagyon szerencsés módon ötvöződik a kínálat és a szolgáltatás. Erre kiváló példa a kanadai Halifax közelében található Upper Tantallonban településen lévő Otis & Clementine's Books and Coffee antikvárium és kávézó.

Itt nem csak a könyvek, a befogadott cicák is gazdára lelhetnek - illusztrációForrás: Tracy Lundgren/Pixabay

A könyvek nézegetése közben egy frissítő ital mellett olvasgatni mindig élvezetes kikapcsolódás, főleg, ha ott még elégedett cicák is dorombolnak, akik semmi másra nem vágynak, mint egy kis simogatásra. És nem csak a könyvek vihetők haza! Ha a vendégnek megtetszik egy cica, akár örökbe is fogadhatja – olvasható a CBC cikkében.

„Ők viszik helyet" - mondja Ellen Helmke, az Otis és Clementine tulajdonosa, akinek a macskák megjelenése óta erősen megnőtt a forgalma. A történet úgy kezdődött, hogy Ellen még tavasszal ideglenesen befogadott a könyvesboltjába hat kiscicát és a mamájukat.

A cicás antikváriumnak hamar híre ment. Valóban nem mindennapi látvány, hogy egy boltba belépve a betérőket apró macskák fogadják az ajtóban, akik sokszor a padlótól a mennyezetig szegélyezett könyvespolcokon üldögélnek vagy játszanak, ugrálnak a könyveken, lógnak az albumokon. Gyakran az emberek köré gyűlnek, odabújnak hozzájuk.

„Gondoltam, hogy jó móka lesz, és hogy az emberek élvezni fogják a cicák társaságát, de arra nem számítottam, hogy ennyire népszerű lesz a bolt" – mondta Helmke.

Hozzátette, hogy a használt könyvek értékesítése nem könnyű üzlet, ezért is örül, hogy az emberek igy megkedvelték a boltját. Miután az első alomból befogadott cicáknak gazdája akadt, a tulajdonos úgy döntött, hogy mindig tart gazdira váró cicákat mert így kölcsönösen jól járnak: az állatok bevonzzák az ügyfeleket az üzletbe, ő pedig segít a cicáknak új gazdit találni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek