Ebben a Disney-kastélyban egy különleges lakosztály rejtőzik

A Hamupipőke kastély a Disney World központjában, a kaliforniai Orlando Magic Kingdom Parkban áll. Sokan látogatják, megcsodálják, ugyanakkor kevesen tudják, hogy a kastély harmadik elmeletén egy pompás,17. századi stílusban berendezett, rejtett lakosztály található – olvasható az Insider cikkében, amiben lehetősége van a lakosztály teljes berendezését megtekintheti.

Hamupipőke kastélyának titkos lakosztályába nem lehet pénzért bejutniForrás: donformigone1/Pixabay

Itt nem lehet szállást foglalni, még akkor sem, ha valaki egymillió dollárt fizetne érte. Csak akkor foglalhatja el a lakosztályt, ha megnyer egy Disney-nyereményjátékot.

Hogy mitől olyan különleges ez a lakosztály? A parkba látogatók többsége csak a kastély földszintjén nézhet körül, szelfizhet Disney figurákkal vagy ehet Hamupipőke királyi asztalánál, feltéve, ha sikerül ott asztalt foglalnia. De csak néhány látogatónak részesülhet abban a szerencsében, hogy meglátogathatja a Hamupipőke kastélyában rejtett, harmadik emeleti lakosztályt, amiben több érdekesség található, mint amennyi a 24 órás tartózkodás során felfedezhető.

A parkban természetesen Hamupipőkével is összefuthatnakForrás: mydisneyadventures/Wikipedia

A lakosztály 17. századi, pompás berendezése úgy készült, hogy a vendég úgy érezze magát, mintha az 1600-as években élne. Már a kastély földszintjén sok, Hamupipőke mesére vonatkozó utalás található a dekorációban. Mesefigurás oszlopok, tök mintájú textíliák, hintó belsejét formázó felvonó. A lakosztályban láthatja Hamupipőke üveg papucsát, amelyet egyetlen kristálydarabból faragtak ki és még az óra is 23 óra 59 percre van beállítva. Az elképesztő pompával díszített szobában két duplaágy található. A legrégibb tárgy a szobában egy antik íróasztal, ami valóban több mint 300 éves. Ugyanakkor megtalálható az összes modern kényelmet szolgáló berendezés is, csak éppen elrejtve. A televíziót egy díszes keretbe helyezték lefedve, ami első ránézésre egy értékes festmény látszatát kelti. A lakosztályon kívül a vendégek 24 órás portaszolgálatot vehetnek igénybe. Idegenvezetőjük körbe viszi őket a parkban, és természetesen bármire ingyen felülhetnek.

A parkban gyakran tűzijátékkal is kedveskednek a látogatóknakForrás: Ethically Yours/Wikipedia

A park a Million Dreams (Millió Álom) éve ünnep részeként építette a lakosztályt. Az ünnep 2006. októberétől 2007 decemberéig tartott, és a park ebben az időszakban híres vendégeket hívott meg, hogy egy-egy éjszakát a lakosztályban töltsenek. Egy ilyen alkalommal Katy Perry is vendégeskedett a kastélyszobában. Az ünnepi év után a park dolgozói minden nap kiválasztottak néhány szerencsés vendéget a park egész területéről, akik egy-egy éjszakát szintén eltölthettek a lakosztályban. Abban az időben ez volt az egyetlen módja, hogy valaki egy véletlenszerű éjszakai tartózkodást nyerjen. Azóta újra változtak a szabályok: ahhoz, hogy oda bárki beléphessen és megszálljon, mindig egy aktuális nyereményjátékban kell részt vennie, és csak a szerencsés nyerteseknek bocsájtják rendelkezésére a kastély mesés szobáját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek