Őseink zenéivel várják a népzene szerelmeseit a Vajdaságban

  Magyarországi fellépők színesítik Vajdaság rangos népzenei rendezvényét, amely 2020. február 1-jén zengi be Szenttamást. Az Őseink zenéje elnevezésű mulatozás szervezői hosszas előkészületek után jelentették be, milyen program várja majd a vendégeket.

  Ősi dallamok csendülnek felForrás: Shutterstock / Készítette: Ioan Florin Cnejevici

  Mivel az Őseink zenéje nagykorú lett, azaz immár 18. alkalommal rendezik meg, nagyszabású koncerttel készülnek a szervezök. Mások mellett fellép majd a feszten a magyarországi Tindia zenekar is. 

  A látogatók meghallgathatják továbbá a Vajdaság egyik leghíresebb mesemondójának, Toldi Istvánnak az előadását, amely főleg a gyerekeknek lesz érdekes, de szórakoztatónak ígérkezik az ismert külhoni népegyüttesek zenei repertoárja is. Fellép a Rozsdamaró zenekar Csonka Ferenc vezetésével, valamint a szenttamási Bard Néptáncegyüttes is.

  A rendezvény február 1-jén 19 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, ahova a népzene kedvelői ingyenesen jtuhatnak be - olvasható a vajdasági Magyar Szó napilap hírében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!