Hamarosan elindul a Gyermekvasút új, vidám személykocsija

  Megérkezett a hűvösvölgyi járműtelepre a Gyermekvasút frissen felújított, egyedi festésű személykocsija. A különleges járművet közúti tréleren szállították Székesfehérvártól a budapesti kisvasút végállomásához, majd a közel 10 tonnás kocsiszekrényt egy 100 tonnás daruval emelték a keskeny-nyomközű sínpárra – tudtuk meg a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményéből.

  Ki ne utazna szívesen egy ilyen kisvonaton?Forrás: MÁV

  A jármű teljes külsejét borító grafika a kisvasutasok életét mutatja be, ezáltal kedvet csinálva a rajta utazó gyerekeknek, hogy legyenek tagjai a jövő gyermekvasutas generációjának, és jelentkezzenek a következő tanfolyamok egyikére.

  A különleges kocsi  december második felétől szállít majd utasokat Hűvösvölgy és Széchenyihegy között.

  Egy hatalmas daru segítségével emelték a sínekreForrás: MÁV

  Méltán lehet büszke a vasúttársaság a budapesti kisvasútra: a Gyermekvasút 2015-ben bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is, a tanúsítványa szerint 11,7018 kilométeres hosszával a világon ez a leghosszabb olyan vasútvonal, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el.   Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!