Szuper kényelmes hálókocsikkal csábítanak vonatozásra az osztrákok

Új Nightjet kocsikat állítanak hamarosan forgalomba az osztrák vonalakon. Az ÖBB, vagyis az Osztrák Szövetségi Vasutak már megrendelte a roppant sikkes vagonokat, és az első hírek szerint 2022-ben lehet először ilyen hálókocsiban szundítani. A hálóhelyeket úgy alakították ki, hogy azok a korábbinál kényelmesebbek legyenek, illetve, hogy az utasoknak kicsivel több privát terük legyen.

Az új generációs Nightjet vonatok összesen hét kocsiból állnak majd, ebből kettőben ülőhelyek lesznek, kettő hálókocsi lesz, míg három fekvőhelyes kocsi lesz. A hálókocsi és a fekvőhelyes kocsi között alapvetően az a különbség, hogy míg az előbbi jóval kényelmesebb, mint a szimpla fekvőhelyes kocsi és általában a szolgáltatások köré is szélesebb a hálókocsik esetében.

Gyönyörű tájakon suhanhatunk végig, ha vonatra szállunk AusztriábanForrás: CHEN MIN CHUN/Shutterstock

Az új fekvőhelyes kocsikban azonban kialakítottak egy kis mini-kuckót minden egyes utasnak, hogy jobban el tudjon vonulni, ha pihenni szeretne. A hálókocsik pedig kifejezetten kényelmesek lesznek, még mosdó és zuhanyzó is tartozik majd hozzájuk. Lesznek családi fülkék, illetve ingyenes WiFi is lesz a vonatokon, olvasható a nightjet oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek