Adventi turnéra indul a világhírű gyermekkórus

  Karácsony előtt érkezik a Vajdaságba a világhírű, 140 tagú Szentegyházi Gyermekfilharmónia, hogy ünnepi koncertjével levegye a lábáról a közönséget - tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híréből.

  Gyerekek zengik be Vajdaságot - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: GemmaRay23

  A magát Filinek nevező kórus 140 általános iskolás illetve középiskolás gyermekből áll, valamint 100 székelyruhás énekesből és egy 40 fős fúvós-vonós zenekarból. A kórust 1982-ben alapította a marosvásárhelyi Haáz Sándor, aki akkoriban Szentegyházán tanított zenét. A kórus számos országban fellépett már: énekeltek már Kanadában, Észak- illetve Nyugat-Európában többször is, valamint a Kárpát-medence több pontján.

  Repertoárjuk rövid klasszikus művekből, más népek dalaiból, történelmi dalokból és népdalfeldolgozásokból áll, elsődleges feladatuknak pedig a hagyományőrzést tekintik.  

  Az erdélyi együttes három vajdasági helyszínen lép majd fel az adventi hetekben: Temerinben december 19-én, Nagykikindán december 20-án és Doroszlón december 21-én.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!