Disneyland történetének relikviáiból rendeznek árverést

  Több mint 1500, a kaliforniai Disneylandből és a floridai Walt Disney Worldből származó, ritka tárgyat árvereznek el december elején Los Angelesben - adja hírül az MTI. Az árverési tételek végigkalauzolnak az 1955-ben megnyílt Disneyland történetén- mondta a kaliforniai székhelyű Van Eaton Galleries aukciósház társtulajdonosa, Mike Van Eaton.

  Bagoly a kaliforniai DisneylandbenForrás: Paige Donahoe/pixabay.com

  Az aukcióra kerülő tárgyak között szerepel az az 1953-as prospektus, amelyet Walt Disney használt, hogy befektetőket szerezzen a mára világhírűvé vált élményparkhoz, egy eredeti Disneyland-térkép, valamint egyéb ritka relikviák.

  A szórakoztató park Enchanted Tiki Room elnevezésű látványosságának eredeti, működő animatronikus madarai várhatóan 80 ezer és 100 ezer dollár (24-30 millió forint) közötti áron fognak gazdát cserélni, Mickey egér egy apró bronz szobrának leütési árát 3 ezer és 5 ezer dollár közé becsülik.

  Egy Walt Disney dedikálta nyitónapi térkép pedig akár 7-9 ezer dollárt is megérhet egy licitálónak. A History of Disneyland and Walt Disney World elnevezésű kétnapos aukció december 7-én kezdődik Los Angelesben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!