Rengeteget isznak a tengerjáró hajók utasai

Egy tengerjáró hajó utasa átlag 42 üveg sört, 16 koktélt, hét üveg bort, 16 feles viszkit és két pohár pezsgőt fogyaszt el egyhetes út alatt - derült ki egy új felmérésből.

Arra a megdöbbentő eredményre jutott egy közel 3000 brit ember megkérdezésével készült felmérés – melyet a Bonvoyage.co.uk nevű oldal készített –, miszerint a tenger- vagy óceánjáró hajók utasainak egy egyhetes út során a következőket teszi ki a napi alkoholfogyasztása: hat sör, néhány koktél, egy üveg bor és néhány viszki. Ez egy hétre vetítve nagyjából 168 egységnyi különböző alkoholt eredményez – ez pedig nyolcszor több mint a férfiaknak ajánlott mennyiség (ami 21 egység), és 12-szer a nőknek ajánlott fogyasztásnál (14 egység).

Óceánjáró hajó köt ki a Szent Márton-szigeten a Karib-tengerenFotó: Patricia Marroquin / Europress / Getty

 A Földközi-tenger környékén cirkáló hajókon találták a legnagyobb tivornyázást, itt a nők és a férfiak egyenlő mértékben jeleskedtek az ivásban. A felmérésben résztvevők 91 százaléka mondta azt, hogy legalább egy alkoholt megivott a legutóbbi hajóútja során - írja a Telegraph.

Vannak olyan hajótársaságok, melyeknél fizetni kell az alkoholért, míg mások ingyen adják. Több olyan luxusban utazó hajótársaság van, mint a Regent, a Crystal, a Seabourn, a SeaDream és a Silversea, melyeknél a jegyár magában foglalja a borravalót, az üdítőket és alkoholos italokat (a pezsgőt is beleértve), ugyanakkor a prémium márkákért már náluk is fizetni kell. A legtöbb társaságnál viszont nem ez a helyzet: az utasoknak külön meg kell venniük a kívánt italt.

"A tengeri és óceáni hajóút az egyik legkikapcsolóbb üdülési forma és a kutatásunkból egyértelműen kitűnik, hogy az utasok néhány szeszes ital társaságában ellazulnak" – mondta a Bonvage.co.uk-nak egy szóvivő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek