Okoscsúszda méri a sebességet az őszi szünet elején megnyíló játszótéren

Több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben csaknem 50 különleges játékelemmel, köztük egy Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászókával nyílik meg az őszi szünet kezdetén, október 26-án a városligeti Nagyjátszótér.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, februárban indult meg a játszótér kialakítása: a városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek.

A mintegy 50 játszóelemet úgy válogatták össze, hogy korosztályonként csoportosítva megfelelően fejlesszék a kulcskompetenciákat és a kognitív képességeket. 6 különféle csúszda, 10 féle hinta és körhinta, 4 féle forgójáték, 3 homokozó, 7 féle egyéni és páros rugós játék, 2 darab egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles mászó komplexum, 10 földbe süllyesztett trambulin és hosszan kanyargó patak zsilipekkel és vizes játékokkal várja a gyermekeket.

A játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, így az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak rajtuk játszani. A rendhagyó játékok közül több arra is alkalmas, hogy a család közösen játsszon, a különleges hálós szerkezetek elbírják a szülők a súlyát is.

A játszótér szerkezetét úgy tervezték, hogy a legkisebbek egy védett belső körben játszhatnak, miközben a szüleik kényelmes ülőalkalmatosságokon követhetik mozgásukat; a külső részek felé haladva pedig a nagyobb gyerekek számára találhatóak attrakciók. A Nagyjátszótéren animátorok fogják a biztonságos játékot és a családok eligazodását segíteni.

Forrás: Városliget Zrt.

 A kisebbek homokos játszórészében előásható őskori leleteket imitáló fosszíliamásolatok ösztönöznek játékosan a tanulásra. Az okosmegoldások sem hiányoznak majd a játszóparkból, például az okoscsúszda méri a sebességet.

A fejlesztésekkel gondoltak a kismamákra is, a baba-mama hintával akár már a pár hónapos csecsemők is kipróbálhatják a ringatózást, és a parkrészben nyugodt, szoptatásra alkalmas részeket különítettek el, ahol pelenkázni is lehet, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek