Pillantson be Budapest kulisszái mögé a Sétafesztiválon

Aki szeretné jobban megismerni Budapestet, annak ott a helye a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület második Sétafesztiválján. A résztvevők többek között bebarangolhatják zseblámpával a zsidó negyedet, bepillanthatnak Weiss Manfréd csepeli gyárába, második világháborús titkokat fedhetnek fel a Gellérthegyen, vagy Rejtő Jenő nyomába eredhetnek a Nagykörúton - derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

Thalmayer-mauzóleum a Fiumei úti sírkertbenForrás: 12akd/wikipedia.org

A városi felfedezőutakon többek között a Kortárs Építészeti Központ, a Korzózz velünk, a Budapesti Séták, a Nemzeti Örökség Intézete és a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Budastep kollégái lesznek a vezetők. Az eseményeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Mazsike honlapján lehet. 

Szombaton délben kezdődik a Budapest, ahogy Kádár elvtárs látta című séta, 13 órától pedig az Anyák és leányaik tematika mentén barangolhatnak a Fiumei úti sírkertben. 14 órakor több program is kezdődik, az Időutazás 1896-ba - Belvárosi séta Dávid Ádámmal, a Millenium expressz-trilógia írójával, a Sétálj és ünnepelj a TASZ-szal!, valamint a Sztehlo-gyerekek nyomában Budán. 15 órától Szecessziós kincsvadászat lesz a Terézvárosban, 16 órától pedig A Világ Igazai - zsidómentés a Gellérthegyen címmel kezdődik séta. 17 órakor A Csiga vendéglőtől a Pilvax forradalmáig vezető események elevenednek meg.

Október 20-én 10 órakor belvárosi sétával indul a nap, 11-től a pesti villanegyed szecessziós pompáját csodálhatják meg a Városligeti Fasoron és környékén. 12.30-tól Csóró zsidók Józsefvárosban címmel indul séta, 13 órakor a Dobsinai utca titkai kelnek életre. Ugyanebben az időpontban lesz a Nekropoliszok aranykora - Art deco temetőművészet a Kozma utcai izraelita temetőben. 15 órakor irodalmi séta lesz a Csikágóban, 16-kor pedig látogatás a Rabbiképzőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek