Ismerkedjen a bolygókkal az ingyenes csillagászati délutánon

Hold, bolygók, csillagok témájú, ingyenes családi programmal várják az érdeklődőket október 12-én az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban, ahol előadásokkal és filmvetítéssel egybekötött csillagászati délutánt tartanak - derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

Forrás: Magyar Földrajzi Múzeum/Facebook.com

A nyitóesemény egy 30 méteres előlánc megalkotása lesz a múzeum tetőtéri előadóterében, a Nap–Föld távolság szemléletes és emlékezetes bemutatásaként.

Pár évszázada ugyanis ennek a távolságnak a meghatározása komoly tudományos kihívást jelentett, így expedíciók egész sorát szervezték meg, hogy pontosan kiszámolhassák a csillagászati egységet. A 30 méteres élőlánccal ezen erőfeszítések előtt kívánnak tisztelegni.

Ezután veszi kezdetét a családi délután, ahol  kicsik és nagyok egyaránt bővíthetik csillagászati ismereteiket. A múzeumpedagógiai teremben Kerényi Lilla Mesék a csillagos égen címmel tart foglalkozást az aktuális égi látnivalókról és a csillagképekhez kapcsolódó mitológiáról.

A játékos családi délutánt követően tudománytörténeti és ismeretterjesztő előadásblokkra kerül sor, illetve filmvetítés is lesz, és az azt követő kötetlen beszélgetés során a hazai amatőr csillagászat jelen helyzetéről is szó esik. A további részleteket az esemény Facebook-oldalán tekinthetik meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek