A semmi közepére indítottak csillagnéző vonatot a turistáknak Nevadában

Van egy vasúti szerelvény Nevadában, amely egészen különleges csillagnézési lehetőséget ígér a kalandvágyó turistáknak. A gőzmozdony vezette, gyakorlatilag a semmi közepére közlekedő szerelvény összesen 11 mérföldet jár be, és olyan, minden mesterséges fényforrástól távol eső helyre szállítja utasait, ahonnan a legjobban megleshetők a gyönyörűen kirajzolódó csillagképek – írja a Travel and Leisure.

Forrás: Great Basin National Park / Facebook

A vonat az Ely külvárosi részén található Nevada Északi Vasúttársaság múzeumának bázisáról indul a kora esti órákban, amely a keleti irányban közlekedve a Nagy Medence Nemzeti Parkba szállítja utasait, ahol aztán teleszkópok és csillagászattal is foglalkozó túravezetők fogadják őket. "Egy ilyen úton jó néhány csillagképet láthatnak a turisták, sokszor még a Jupiter és a Szaturnusz is jól kivehető" - fogalmazott Mark Bassett, a múzeum ügyvezető igazgatója a Los Angeles Times-nak adott interjújában. Nézzék, ilyen gyönyörű naplementés zötykölődést ígérnek:

A mintegy két és fél órán át tartó lenyűgözően csillagos égbolt tanulmányozása után a szerelvény visszatér Ely településére, ahol a turisták komfortosan berendezett faházakban, vagy egy sokkal nagyobb kalandot ígérő szálláson tölthetik az éjszakát. A 22-es számú, utoljára negyven évvel ezelőtt a Nevada Északi Vasúttársaság által közlekedtetett szerelvény, ércbányászatban dolgozó munkások szolgálati pihenőjeként használt vasúti kocsiját ma már igazi időutazást garatáló nosztalgiakocsiként lehet kibérelni. 

Forrás: Nevada Northern Railway / Facebook

A turisták ebben a szerény körülmények között berendezett, két ággyal és szolid tisztálkodási lehetőséggel (egy kancsó víz és a lavór jelenti a vizes blokkot), vagyis sajátosan autentikus módon berendezett vagonban is eltölthetnek egy éjszakát. A kabinban nemcsak folyóvíz, elektromos áram sincs, így sem világításra, sem klimatizálásra nem lehet számítani – persze utóbbira nincs is szükség, az éjszakák kellően hűvösek Nevadában. A közös mosdót és zuhanyzót a közeli faházak között találják a vendégek. 

Forrás: Nnry.com

És, hogy ez csillagnézős élményprogram mennyire népszerű, azt jól mutatja a vasúttársaság jegyfoglaló táblázata is. A májustól szeptemberig, pénteki napokon közlekedő vonatra az összes jegy elfogyott az idei szezonban, de jövő nyárra még foglalhatók helyek, amelyeket azonban csak 2019 végén kezdenek el értékesíteni.

A jegyár 13 éves kor feletti gyerekeknek és felnőtteknek 41 dollár (~11 ezer forint), míg 4 és 12 éves kor között 20 dollár. A vasúti kabinban és a komfortosabb faházban pedig ugyanazért az összegért, 60 dollárért (17 ezer forint) lehet megszállni, amelyhez hozzáadódik még a 39 dolláros foglalási és takarítási díj. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek