Ezekben a luxushotelekben állati szomszédok hangjaira ébredhet

  A világ számos szállodája aktívan hozzájárul az állatok megmentéséhez és a fajok fenntartásához. A családok számára izgalmas program, hogy természetes környezetükben láthatják a vadon élő állatokat, és aktív pihenésük közben állatvédőként ők is hozzájárulhatnak a ritka fajok megmentéséhez – olvasható az Euronews webldalán. A lap összegyűjtött néhány a természet ölelésében felhúzott ökohotelt, amelyek közül most hármat mutatunk.

  Giraffe Manor, Kenya

  A gyönyörű, 1930-as években berendezett butikhotel, 12 hektáros földterületen, őshonos erdőkkel körülvéve helyezkedik el. Reggelente nem hírességekkel találkozhat, hanem a veszélyeztett Rothschild zsiráfokkal, akik szívesen bekukkantanak egy finom reggelire vagy esti vacsorára.

  Giraffe Manor, KenyaForrás: Thesafaricollection.com

  Ez az alfaj az egyik legveszélyeztetettebb, amelyből 2016-os becslések szerint mindösszesen 2000 példány élhet a vadonban. A San Diego Állatkerttel együttműködve a Giraffe Manor lehetőséget kínál a vendégek számára, hogy részt vegyenek az állatok rehabilitációjában. 

  GAIA Hotel and Nature Reserve, Costa Rica

  A természet kellős közepén elhelyezkedő Gaia butikhotelt Costa Ricában, a Manual Antonio Nemzeti Park sűrű trópusi esőerdeje veszi körül, így a szállodából csodálatos panoráma nyílik a vadonra.

  Gaia Hotel and Nature Reserve, Costa RicaForrás: Gaiahr.com

  Amellett, hogy ez védett terület, a szálloda saját földterülettel is rendelkezik, amely otthont ad a kétujjú lajhár, a háromujjú lajhár, illetve különféle majomfajok, iguanák és az egyre ritkábban előforduló Scarlett arapapagáj egyedeinek.

  Bisate Lodge, Ruanda

  Ez a hotel a Ruandai Vulkánok Nemzeti Park mentén terül el, amely több mint 70 emlősfaj élőhelye. Az itteni erdők adnak otthont a kritikusan veszélyeztetett arany majom számára, a környék legjelentősebb lakosai azonban a hegyi gorillák.

  Bisate Lodge, RuandaForrás: Mark Jordahl/Pixabay

  Ezen a helyen 2016 óta folyik az újratelepítési program, hogy megóvják ezeket a különleges, kihalás szélén álló lényeket. A szállodában gorilla-leső kirándulásokat szerveznek, és a vendégek különböző módokon vehetnek részt a védelmükben, illetve támogathatják a vadon állatait.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!