A mamája mellkasán szendergő hegyi gorilla kislánytól olvadozik most a net

A világ állatkertjeiben és vadrezervátumaiban mindenhol nagy öröm, amikor egy veszélyeztetett állatfajnak kicsinye születik. Az Egyesült Államokbeli chicagói Brookfield állatkertben még június elején született egy nőstény hegyi gorilla, akinek nagyon várták az érkezését. A kislány az Ali nevet kapta.

A csöppség a mamája, Koola, apja JoJo, és testvérei: Kamba és Nora társaságában már látogatható is a kert Trópusi Világ részén. A Nyugat- és Közép-Afrika trópusi esőerdeiben szabadon élő hegyi gorillákat Dian Fossey és a róla készült Gorillák a ködben című életrajzi film tette híressé, amelyből megismerhettük ezeknek az emberszabású majmoknak az életmódját.

Ali, a bébigorilla még sokáig a mamája közelében maradChicago Zoological Society/Brookfield Zoo

A kicsi még néhány hónapig elválaszthatatlan lesz az anyukájától, szinte minden idejét az anyja hasán tölti, később azonban azt is láthatják majd, ahogyan mamája hátán lovagol. Anyja a következő néhány hétben még anyatejjel táplálja, de négy hónapos kora körül már az első szilárd falatokat is megkóstolja – miközben fokozatosan egyre jobban elszakad a mamájától, és ismerkedik a szűkebb környezetével.

A Brookfield Zoo új lakója fokozatosan fedezi fel a világotChicago Zoological Society/Brookfield Zoo

Szép nagy a család

A négygenerációs gorilla családdal él még Koola anyja, Binti Jua, Ali nagyanyja és Ali fiútestvérének kicsinye, Zachary is, aki valójában a kis Ali nagybátyja. A kis állatot azonnal befogadta a közösség – írja közleményében a chicagói állatkert. Az állatszaporulat azért is nagy öröm, mert a hegyi gorilla veszélyeztetett állatfajnak minősül a természetes élőhelyén elharapódzott tiltott vadászatok, az állatkereskedelem és a vírusok terjedése miatt. Számukat mintegy 200 ezerre becsülik a szakemberek, míg az államokbeli állatkertekben 350 egyed él.

Forrás: Brookfield Zoo / Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek