Harci kiképzés és kelta jóslás is lesz a Barbár Családi Napon az Aquincumi Múzeumban

Október 6-án vasárnap egész nap Barbár Családi Napot tartanak az Aquincumi Múzeum romkertjében – olvasható a múzeum hivatalos Facebook oldalán. Az érdeklődők a germán és kelta hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozásai során megismerkedhetnek a Római Birodalmon kívül élő népek kultúrájával és szokásaival.

Nem lesz ennyire félelmetes ez a nap, hanem sokkal inkább szórakoztatóForrás: Aquincumi Múzeum

Rendkívül izgalmas programokkal várják a látogatókat - különféle tárlatvezetéseken, előadásokon vehet részt a család. Raktárlátogatásra viszik az érdeklődőket az Ős- és Népvándorlás kori Gyűjteményben, sokat megtudhatnak a vadkeleti lovasokról, a sárkányok és madarak népéről, és egyéb érdekes témákról.

A hagyományőrző táborok fegyvermustrával, ügyességi játékokkal (kötélhúzás, karikahajítás, lándzsadobás) kézműves bemutatókkal, harci kiképzéssel, ókori gyerekjátékokkal szórakoztatják a gyerekeket. Lesz szövés-fonás bemutató, agyagozás, nemezfülbevaló készítés, kelta nyaklánckészítés, kavics- és gyapjúfestés bemutató, hajfonatkészítés, kelta kelt tekert, avagy kenyérsütés barbár módra és kelta jóslás is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek