Digitális Boldogságmúzeum nyílik Lisszabonban

  Május végétől három hónapra egy digitális pop-up múzeum bukkan fel Lisszabonban, "Say Yes to Happiness" - azaz: Mondj igent a boldogságra! szlogennel. A Sweet Art (Édes művészet) múzeum az első ilyen szerveződés, mely kizárólagosan a boldogságot állítja középpontba.

  A Marvila városnegyedben helyet kapó múzeum tematikus szobákból áll majd, melyekben digitális, interaktív tárlatokat állítanak fel. Bár a részleteket még a szervezők még igyekeznek titkolni, a SAM betűszóval is illetett projektről annyi már napvilágot látott, hogy lesz egy hatalmas (műanyag) mályvacukrokkal teli medence, ahová fejest is lehet majd ugrani, valamint egy olyan terem, melyben hatalmas, illatos nyalókák forognak majd, a fagyiországban pedig a boldogság ízét kutathatják a látogatók – írja a Lonely Planet News.

  Milyen lesz majd vajon hatalmas nyalókák között sétálni?Forrás: Flickr.com

  Carla Santos és Hugo Silva, a projekt ötletgazdái más európai országok részben hasonló tárlataiból merítettek, és céljuk "az álom, az édes és a színes" fogalmak univerzumának képi megjelenítése. Úgy számítják, a kiállítás elég sikeres lesz ahhoz, hogy Európa más országaiba is elvigyék.

  Vajon milyen színű a boldogság? És milyen ízű?Forrás: Flickr.com

  A SAM minden eladott jegy után egy eurót ad a Terra dos Sonhos (Álmok földje) nevű portugál jótékonysági szervezetnek, mely krónikus betegségekben szenvedő kisgyermekek, intézetben nevelkedő fiatalok, továbbá idős emberek álmait igyekszik megvalósítani. A jegyek 20 eurós áron áprilistól lesznek foglalhatók online és a SAM hamarosan indítandó mobilalkalmazásán keresztül. A jegy a tárlat egészére érvényes, beleértve a különféle termekben kínált kóstolókat is.

  Lisszabonba a Wizz Air-rel heti négyszer repülhet Lisszabonba, de tavaly újraindult a TAP portugál légitársaság közvetlen járata is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!