Trópusi viharral és sün fogyókúra bemutatóval készülnek az Állatkertben

  A Fővárosi Állat- és Növénykertben október 4. és 6. között Állatszeretet Fesztivált tartanak – olvasható az állatkert weblapján. Lesz trópusi vihar a Pálmaházban, ökohangszer bemutató, a gyerekek természetvédelmi játékos foglalkozásokon, mesés előadásokon, kézműveskedésben vehetnek részt. A csúcs pedig egy gyermekeknek szóló előadás, a Föld körüli utazás „Bogárháton" lesz.

  Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert/Facebook.com

  Az Interreg Tapizoo Állomáson is érdekes programokkal készülnek: szó esik természet- és madárvédelemről, felelős állattartásról, izgalmas történeket hallgathatnak meg az állatmentés kulisszatitkairól és „Sün fogyókúrán" bemutató is lesz. Előadásokat tartanak az orrszarvúakról, a tigrisekről, a kengurukról, a nemrég érkezett kubai kis krokodilokról, főemlősökről és koronás galambokról. A Varázshegyben „Állatok akcióban" állatbemutató is lesz.

  Az Állatkert részeként működő Holnemvolt Várban ezen a hétvégén szüreti mulatsággal köszöntik az őszt: bemutatják a ház körül élő állatokat, a falvakban ilyenkor szokásos szüreti teendőket. A kisgyerekeket színházi produkciók és táncos mulatság élményforgataga várja.

  Mentett mókusokról is gondoskodnak SünispotálybanForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

  Feltétlen nézzetek be a Sünispotályba, ahol a beteg sünöket, denevéreket és különböző vadon élő madarakat ápolják a gondozók, akik mesélnek a mentőmunka szomorú és boldog pillanatairól. Vasárnap Misi Mókus interaktív mesejátékát, majd Fabók Mancsi: A háromágú tölgyfa tündére történetét nézhetitek meg. A szüreti mulatságot táncház zárja, a Somogy Táncegyüttes táncosainak közreműködésével.

  Az Állatszeretet Fesztivál programja innen tölthető le, a Szüreti Mulatságról bővebben itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!