Aromás fűszernövényekkel dúsított szalmaágyon aludhat a szerb tanyán

A városi nyüzsgéstől távol egy madarak csiripelésétől és lovak nyerítésétől hangos, ám mégis nyugodt tanya várja a pihenni vágyókat. Belgrád mellett, az "Amerić" etno faluban már most is számos kikapcsolódási lehetőség fogadja a látogatókat, de hamarosan medencében is lubickolhatnak, sőt kalandpark is lesz.

A tanyán akár nyeregbe is pattanhatnakForrás: Facebook / Etno selo Amerić, Kosmaj - Jahanje konja

Belgrád turisztikai szervezete felvette a szóban forgó tanyát új turisztikai állomásai közé, hiszen aki itt száll meg, egy napos kirándulás keretében meglátogathatja Stepa Stepanović vajda szülőházát (aki a szerb történelem egyik legjelentősebb alakja, katonai vezető volt), bejárhatja az Avala tornyot, és mindeközben kellemes környezetben túrázhat.

 

Az etnofaluban egy régiségmúzeumot is körbejárhatnakForrás: Facebook / Etno selo Amerić, Kosmaj - Jahanje konja

A tanyán a házigazdák legfőbb célja, hogy visszafordítsák az idő kerekét, és visszarepítsenek minket a régi idők nyugalmába. A turistákat hagyományos módon pogácsával és sóval várják, de kínálnak házi bort, pálinkát és hagyományos ételeket is.  

Az etnofaluban egy téglából épült, 200 éves kocsma is található, valamint egy háromszobás, népi stílusban berendezett ház, ahol a vendégek illatos fűszernövényekkel dúsított szalmaágyon alhatnak. A hatalmas udvaron pajta, lovarda, játszóház és mini állatkert is várja az arra látogatókat.

A jövőben adrenalinparkkal és medencével gazdagodik majd a kínálat, tavasztól pedig különféle műhelymunkákon vehetnek részt a vendégek. Emellett különféle hegyi túrákat is szerveznek majd, a bátrabbak számára akár lóháton is - tudtuk meg a szerb Turistički Svet cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek