A szerb főváros lenne a legbulisabb hely a világon?

  Belgrádot hirdették ki a legjobb és legolcsóbb éjszakai életet kínáló városnak. A Lonely Planet internetes oldal zajosnak és változatosnak nevezi a szerb főváros éjszakáit, amely akár hétköznap esténként is feldobhatja a mindennapokat.

  Balkáni hangulatForrás: Shutterstock / Készítette: Merlot Levert

  A tanulmány nyolc kategóriában 36 várost elemez, egyszerre vizsgálva a létező kávézók és klubok számát, a bűnözés arányát, valamint a szállás, a gyorsétterem és a taxik átlagos költségét.

  Belgrádban a hétvégi bulik akár hajnalig is eltarthatnak, és mindenki megtalálhatja a zenei ízlésének legjobban megfelelő szórakozóhelyet. A turisták a belgrádi klubokban a techno, az elektronikus zene, a pop, a jazz valamint a turbo-folk különféle keverékeit hallhatják.

  A Lonely Planet szerint a bárok, klubok és kávézók árai rendkívül kedvezőek, csakúgy, mint a szállások árai, amelyek más országokkal ellentétben kímélik a pénztárcát.  

  Már 2009-ben is a lista elején volt Belgrád, már ami az éjszakai életet illeti, és tíz évvel később továbbra is az első a világon.

  A TOP 10 közé sorolták még Szentpétervárt, Tokiót, Szöult, Isztambult, Bangkokot és Buenos Airest - írja az angol kutatásra hivatkozva a szerb Turistički Svet magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!