A szerb főváros lenne a legbulisabb hely a világon?

Belgrádot hirdették ki a legjobb és legolcsóbb éjszakai életet kínáló városnak. A Lonely Planet internetes oldal zajosnak és változatosnak nevezi a szerb főváros éjszakáit, amely akár hétköznap esténként is feldobhatja a mindennapokat.

Balkáni hangulatForrás: Shutterstock / Készítette: Merlot Levert

A tanulmány nyolc kategóriában 36 várost elemez, egyszerre vizsgálva a létező kávézók és klubok számát, a bűnözés arányát, valamint a szállás, a gyorsétterem és a taxik átlagos költségét.

Belgrádban a hétvégi bulik akár hajnalig is eltarthatnak, és mindenki megtalálhatja a zenei ízlésének legjobban megfelelő szórakozóhelyet. A turisták a belgrádi klubokban a techno, az elektronikus zene, a pop, a jazz valamint a turbo-folk különféle keverékeit hallhatják.

A Lonely Planet szerint a bárok, klubok és kávézók árai rendkívül kedvezőek, csakúgy, mint a szállások árai, amelyek más országokkal ellentétben kímélik a pénztárcát.  

Már 2009-ben is a lista elején volt Belgrád, már ami az éjszakai életet illeti, és tíz évvel később továbbra is az első a világon.

A TOP 10 közé sorolták még Szentpétervárt, Tokiót, Szöult, Isztambult, Bangkokot és Buenos Airest - írja az angol kutatásra hivatkozva a szerb Turistički Svet magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek