Most lehet jelentkezni az őszi gyermekvasutas tanfolyamra

A gyermekvasutas tanfolyam október 5-én indul: a négyhónapos képzést követően a gyerekek februárban állhatnak először szolgálatba. Az iskolások heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól,majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat.

Hamarosan indul az őszi tanfolyamForrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Mindezek mellett az iskolában is jól kell teljesíteniük. A tanfolyamra azok a gyerekek jelentkezhetnek, akik negyedik, ötödik vagy hatodik osztályba járnak, és a tanulmányi átlaguk legalább négyes. Emellett szükséges egy alkalmassági vizsgálat a gyermekorvostól, ezen kívül a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük is hozzá kell járuljon a jelentkezéshez.

A felvétel jelentkezési sorrendben történik, így nem jut be az őszi tanfolyamra, az februárban induló tavaszi képzéssel próbálkozhat legközelebb, olvasható a MÁV Zrt. sajtözleményében. A gyermekvasutas tanfolyamra ezen a linken lehet jelentkezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek