Nagyon sok jó bábelőadással érkezik az októberi fesztivál

Október 8. és 17. között rendezik meg a X. BÁBU fesztivált Budapesten. A rendezvényre évek óta érkeznek az ország legjobb bábelőadásai, idén pedig, a Budapest Bábszínház 70. szülinapjának alkalmából a műfaj legjobb külföldi előadóit is meghívták a fesztiválra.

Gyakran érkeznek a BÁBU-ra friss bemutatókkal a társulatok, idén épp a fesztiválnak helyt adó Budapest Bábszínház Holdbéli csónakos című premierje nyitja meg a fesztivál programját. A 8 év feletti gyerekeknek szóló előadást október 8-án 18.00 órától lehet megnézni a bábszínházban, majd másnap és október 13-án még egyszer.

Forrás: Budapest Bábszínház/Facebook

A fesztivál Nagyszínpadán október 10-én a Duda Paiva Company Blind című előadása lesz látható (ez már egy 16+ besorolású előadás), október 11-én a Meet Fred című darab jön a Hijinx-Blind Summit Theatre előadásában. Október 12-én a Coraline-t meséli el a Budapest Bábszínház, 14-én az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Volt egyszer egy című előadása jön, majd október 15-én a Boribon és Annipanni, szintén a házigazdák feldolgozásában, illetve zárásként, október 16-án érkezik Torzonborz, a rabló a Bóbita Bábszínház előadásában.

Holdbéli csónakosForrás: Eder Vera/Budapest Bábszínház/Facebook

A fesztivál teljes programja elérhető a Budapest Bábszínház honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek