Egy rókabáb lett Kína legbefolyásosabb utazási influenszere

A kínai internet egy különleges, zárt világ, ahol tényleg bármi megtörténhet. A helyi közösségi oldalak sokkal több funkciót nyújtanak, mint a Facebook vagy a Twitter, de mivel egy milliárdos országról beszélünk, hatalmas hírnevet is lehet szerezni az olyan helyi platformokon, mint a Weibo vagy a Bilibili.

A Radii China oldala most arról ír, hogy új sztár született a kínai interneten: ő Hu Lai, az utazó róka. Persze nem egy igazi állatot utaztatnak, hanem egy kézbábot, amit Kína és a világ különböző szegleteibe transzportálnak március 17. óta. A sorozat a videós oldalon, a Bilibilin indult, de mára országosan ismertté vált és százezrek követik.

Az első évadban a tibeti homoki róka testét kölcsönvevő Hu Lai Hongkongot járta be 10 nap alatt. Hu Lai nem szórakozott ismert helyszínekkel és turistaattrakciókkal, direkt Hongkong ismeretlen fertályaira kalauzolta el a nézőket. Egy epizód 10 perces, ami a rövid videók korában még pont befogadható.

A rókát amúgy egy – a pekingi standupos szcénában ismert – humorista, Liu Jang alakítja, aki remekül improvizál, és hozza a sokat panaszkodó, de a helyi életről, történelemről, kultúráról és ételekről sokat elmélkedő róka szerepét.

Hu Lai, a kínai bábróka.Forrás: YouTube/胡来决定去旅行

Hu Lai kalandjai iránt óriási az érdeklődés, a szponzorok is ráharaptak, úgyhogy lesz második évad. Ráadásul a báb mimikáján és humorán is fejleszteni akarnak, külön forgatókönyvíró csapat törődik majd a szövegeivel. Sőt, az is elképzelhető, hogy családot, sőt akár ellenfelet is kap a jövőben. Reméljük, a Fürgerókalábak zenekart kérik majd fel az aláfestő muzsika megkomponálására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek