A dán művész hatalmas, fából készült trollokkal töltött meg egy erdőt

A dán Thomas Dambo egy belga erdőbe hét hatalmas trollt telepített.

A világon már több ilyen szobra is van a művésznek, aki alkotásaihoz csupa olyan faanyagot használ, mely amúgy leginkább a hulladéknak tekinthető. Igaz, egy letört faág semmiképp sem tartozik ebbe a kategóriába, minden esetre a szobrász nem vág ki egyetlen fát sem a szobrok kedvéért. A raklapokból, régi bútorokból, ágakból készülő óriások mérete 4 és 18 méter között van, a trollok pedig egészen természetes helyzetekben "mozognak" az erdőben.

Forrás: Thomas Dambo/Facebook

A lények megépítésében a helyiek is segítettek: kétszáz önkéntes gyűjtötte az alapanyagokat, melyekből Thomas Dambo és csapata nekilátott az építésnek, mely összesen 25 hétig tartott.

Forrás: Thomas Dambo/Facebook

Mivel az alkotás a helyi zenei fesztivál 15. évfordulójára készült, ezért a művész egy rap számot is írt, mely arról szól, hogy hét hatalmas troll épít egy tornyot, majd meghívják az apró embereket, hogy annak a tetejéről csodálják az erdő szépségét.

Forrás: Thomas Dambo/Facebook

Dambo-nak a troll építés a specialitása, ilyen szobrai láthatóak például Puerto Ricóban, Dél-Koreában és az Egyesült Államok több pontján is, írja a Designboom.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek