500 évig is lakhatóak lesznek a golflabdára emlékezető kerámia házikók

A Geoship egy olyan startup, melynek célja, hogy drasztikusan átformálja a jövő házairól alkotott elképzeléseinket.

A házikók nemcsak formájuk miatt lógnak ki a sorból. A gömb alakú kulipintyók abszolút környezetbarát, kerámiából készülő konstrukciók, melyek egyszerre energiatakarékosak, tűzállóak és nagyon jól tűrik az egyéb külső hatásokat is.

Forrás: Geoship/Facebook

A tervezők ráadásul azt ígérik, hogy a költséghatékony és olcsó házikók élettartama valahol 500 év körül mozog majd. Tehát egyszerre lesznek jótékony hatással az bolygóra, az egészségre, és, nos, a pénztárcára is.

A világ bármely pontján használhatók lesznek a házakForrás: Geoship/Facebook

A Geoship Domes néven futó projekt jelenleg a tervezési fázisban van, azonban nagyon jól haladnak a megvalósítás felé. A házak alapanyagául szolgála kerámiát már számtalan helyzetben kipróbálták, így egy jól bevált dologról van szó, melyet ráadásul könnyen lehet javítani.

Akár egész falvak is épülhetnek ezzel a technológiávalForrás: Geoship/Facebook

Úgy tervezték az apró otthonokat, hogy azok szélsőséges körülmények között is állják a sarat, úgymint földrengés, hurrikánok, vagy épp rovarinvázió idején. Ha esetleg egy áradás miatt víz alá kerülne a ház egy része, vagy esetleg az egész, a későbbiekben akkor is könnyedén ki lehet szárítani, és újra lehet benne lakni, írja a Designboom.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek