Oszlopbolyongóval és dzsungelhíddal újult meg a budai Macis játszótér

Megújult a Görgényi út végében található Macis játszótér. A II. Kerületi Önkormányzat és a kivitelező Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében megvalósult beruházás során kihasználták a koros fák nyújtotta árnyékot és a helyszín védett, eldugott jellegét – olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményében.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere a játszótér igazi célcsoportjávalForrás: Pilisi Parkerdő Zrt./ Budai Polgár

A 32 millió forintból megépült játszótéren mozgalmas, erőpróbáló játékok és statikus szoborjátékok egyaránt helyet kaptak, biztonságos, ütéscsillapító burkolattal ellátva. A központi témája az erdei élővilág, azon belül is a barna medvék, de a játszótér eddigi jelképét, a maci szobrot is megőrizték.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt./ Budai Polgár

A főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök kialakításakor a kisebb és a nagyobb gyerekekre is gondoltak. A Pilisi Parkerdő tervei alapján a különböző hinták mellett ügyességet próbára tevő oszlopbolyongó, valamint egyedi kalandmászóka készült kötelekkel és dzsungelhíddal.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt./ Budai Polgár

De nemcsak a játszóteret, a környezetét is rendbe tették: új utcabútorok kerültek ki, megújult a parkoló, az erdei sétaút és a szemetesek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek